Mötesmodeller

Engsholms Slott är utvald av Svenska Möten. Svenska Möten har sedan starten 1981 hjälpt företag att boka konferenser och möten.  Olika typer av möten kräver olika mötesmodeller. Här kan både vi och Svenska Möten hjälpa er med tips och idéer.
Hemma på slottet

Känner dig som hemma, har varit Engsholms Slotts mantra i 30 år. Vi är övertygade om att miljön och känslan av att känna sig trygg, som hemma, är av stor vikt för ett bra möte. Nu har vi även Hemma på slottet, där ni sitter utan konferensbord, med små trevliga brickbord istället, vilket ger en öppnare och mer avslappnad känsla. Ta av dig skorna och låna ett par tofflor, sätt en fotpall framför stolen och känn dig som hemma. Lite snacks, så som popcorn, istället för bara vatten. Många små detaljer gör helheten så mycket bättre! Skulle mötet behöva en extra kick, finns alltid en skattkista med röda näsor att tillgå! Allt blir mycket gladare och lättare med en röd näsa!

Walk-and-talk

Filosofin är att man tänker mer kreativt när man går i det fria än när man sitter stilla inomhus. Rörelse skapar kreativitet och idéer hos mötesdeltagarna.
Dela in gruppen i små grupper om max 4 deltagare. Varje grupp får sedan en frågeställning att diskutera under sin promenad. När grupperna samlas igen på en förutbestämd tidpunkt får alla grupper redovisa sina slutsatser.

Svenska möten kan också hjälpa till Deltagarhantering och registreringssystem. Läs mer om Conference Manager här.