Recept

Många gäster frågar oss efter recept på det vi serverar. Självklart kan vi inte avslöja alla våra kulinariska hemligheter. Men en del delar vi med oss av och  bjuder vi Er på!

Varför inte baka semlor till Fettisdagen den 28 februari eller ett gott glutenfritt bröd?
Här kommer recept från Linda i köket:

Semlor

semlor1

Semlor från Engsholms bageri

100 g smör
1 liter mjölk
75 g jäst
3 dl mjöl
1/2 tsk hjortronsalt
1/2 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1 dl socker
1 ägg

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader, häll vätskan över jästen
Blanda i övriga ingredienserna
Låt degen jäsa i 10 minuter och baka sedan ut till 15-18 runda bullar
Låt degen jäsa igen i 10 minuter
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 230 grader i ca 5-10 minuter.
Låt bullarna svalna sedan kan Du fylla bullarna med grädde och mandelmassa och pudra över florsocker.

Glutenfritt Bovetebröd

linda-kok-2

Lindas nybakade glutenfria bröd

5 dl vatten
320 g bovete
25 g jäst
1 dl ljus sirap
45 g majsstärkelse
1/2 tsk salt
35 g fiberhusk

Vispa allt utom fiberhusk till en slät blandning
Vispa i fiberhusk tills degen tjocknar
Vila 40-60 minuter
Rulla degen i bovetemjöl, lägg degen i en smord form
Låt jäsa 30 minuter
Grädda i 200 grader i ca 40-45 minuter