From San Fransico with love!

Hållbar och medveten gastronomi på Engsholms Slott, från Californien till Sörmland

DSC_0727På Engsholms Slott lagas all mat med omtanke och kärlek till både våra gäster och vår miljö. Nancy, vår kökschef, kommer ursprungligen från San Fransico, California, där hon också verkat på många restauranger. Från Sonoma och San Francisco, via Schweiz och några års köksmästartjänst i Zürich förde kärleken henne så småningom till vackra Sörmland och Engsholms Slott! Här möter nu Californiens fräscha smaker Sörmlands skafferi!

På Engsholms Slott har vi alltid serverat mycket vilt, vilket kanske är det miljömässigt bästa köttet att äta. Hos oss kan ni bjudas på allt från mufflon till rådjur och älg.

I vårt bageri bakar både Malin och Linda  härligt bröd, underbara bullar, kakor och oemotståndliga desserter. Många smaker hämtar vi från vår egen slottspark. Rabarber, äpplen, havtorn, päron, vindruvor, vinbär är bara några smaker vi kan plocka runt knuten!

Från augusti skördar vi färska grönsaker, sallad, zucchini och bönor från vårt trädgårdsland i slottsparken. Vi är alla förundrade över hur trädgårdsmästare Hasse bär sig åt för att få allt att växa så härligt!