Jobba på Engsholms Slott!

Konferens- och Matsal 60%-80%

Trivs du på Slott, bland trevliga medarbetare, spöken och glada gäster? Då kanske du är rätt person för oss! Du har med fördel vana från restaurang eller hotell, brinner för service och tycker om att ha många bollar i luften. Pålitlig, ansvarsfull och ett intresse för mat och dryck är andra egenskaper vi tror att du har. Kanske har du även en sommelierutbildning? Då är detta en stor fördel, men inget krav, liksom viss erfarenhet av barservering. Erfarenhet är dock inte allt! Är du ”rätt” person, utan erfarenhet, men brinner för service och har ett stort intresse för mat och dryck, då kanske du är ”rätt” ändå! Vi har genom åren haft flera fantastiska medarbetare som har ”haft det i sig”… Du måste dock gilla tempo och förstå att detta är ett fysiskt arbete. I arbetsuppgifterna ingår möblering av rum, städning, disk samt matsalsservering, in-ut/checkning etc. Allt som har med driften att göra när gästen är Hemma på Slottet. Vår lågsäsong är Jan-april, då kommer du arbeta lite mindre och vår högsäsong är augusti – december och då kommer du arbeta lite mer. Du kommer att arbeta både dag, kväll, ibland sen kväll, vardagar och helger.

Mejla din ansökan till:  kerstin@engsholm.se

Fastighetsansvarig/Vaktmästare

Efter 30 år, skall nu vår fastighetsskötare gå i pension och vi söker hans efterträdare.

Tjänsten innebär att du har fullt ansvar för Engsholms Slott fastigheter med Slottspark. Du är händig och är road av att lösa små problem, stora problem, laga trasiga saker, samordna underleverantörer, bygg och renovering etc. Vid större renoveringar, upphandlingar är du med och följer upp underentreprenörer. Denna tjänst innefattar högt och lågt, stort och smått!

Vi ser gärna att du har viss kunskap i många olika ämnen, såsom ventilation, vvs, lättare el, bygg, fordon etc. Tjänsten innebär förutom fastighetsansvaret även:

  • Ansvar för Slottets eget reningsverk och vattenverk som skall servas, kontrolleras och skötas.
  • Ansvar för Brand med egenkontrollarbete på hela anläggningen.
  • Planera och driva renoveringsplan för fastigheter.
  • Diverse hjälp till driften av hotellet så som teknikstrul, läckande kranar, rinnande toaletter, tätning av dörrar etc. Vid stor arbetsbelastning kan även ommöblering av lokaler behövas.
  • Enklare bygg-, renoverings och snickeriarbeten
  • Samordnare för service inom ventilation, hiss, reningsverk, vattenverk, pumpar etc.
  • Behjälplig med fällning av träd samt hjälp till trädgårdsmästaren vid större jobb.
  • Slottet innehar en större och en mindre traktor samt div andra maskiner. Det är därför en stor fördel om du har intresse och kunskap om motorer och maskiner.
  • Plogning, sandning och saltning av vägar och parkeringsplatser.

Då vi är både Svanen och KRAV-märkta har vi källsortering i flera fraktioner.

Du är en lojal och kunnig problemlösare som dessutom förstår att du arbetar i en servicebransch där dina ”kunder” samtidigt är dina bästa kollegor och ibland våra hotellgäster. Ibland kan helgjobb förekomma och Du bör kunna ha viss ”jour” och kunna nås på telefon vid akuta fall.
Som person är du serviceinriktad, mycket lojal, självständig och tar gärna egna initiativ. Du är till 100% ärlig och pålitlig. Du har ett öga för att se vad som behövs göras och rädds inte för att hugga i. Du är driven och kommer gärna med förbättringsförslag.
Noggrannhet är en annan egenskap vi vet är viktig på denna tjänst.
Du är en mångsysslare som gärna är finurlig till din karaktär och kan lite om mycket! Självklart är det en fördel om du har någon specialitet men inget krav. Det viktiga är att du är klurig i stort som smått.
Vi ser gärna att denna tjänst som långsiktig, då det är ett stort arbetsområde att greppa.
Du kommer arbeta och samarbete med vår vd/ägare, men också ha daglig dialog, med övriga medarbetare inom kök, matsal, kontor, hotell och trädgård.
Vidare är du är flytande i svenska, både i tal och skrift.
Arbetstiden är normalt dagtid mån – fredag, ca 06.00-14.30 alt 07.00-15.30, men helger kan förekomma.

B-körkort är ett krav. Skicka din ansökan till kerstin@engsholm.se

Extra vid behov, kvällar och helger

Vi söker förstärkning inom framförallt matsal och konferens. Vid större konferensbokningar eller bröllop behöver vi dig med ett brinnande intresse för service och ett stort smile!

Mejla din ansökan om intresse att hoppa in extra till:
kerstin@engsholm.se

Matsal
Hotellstäd
Natt