Hållbar och medveten gastronomi från Sörmlands Skafferi
På Engsholms Slott lagas all mat med omtanke och kärlek till både våra gäster och vår miljö. Här har vi alltid serverat mycket vilt, vilket kanske är det miljömässigt bästa köttet att äta. Hos oss kan ni bjudas på allt från mufflon till rådjur och älg. I så stor utsträckning som möjligt arbetar vi gastronomiskt med så hållbara och närproducerade råvaror som är möjligt. Vårt kök är Krav-märkt sedan många år och hela hotellet är även Svanen-certifierat sedan 10 år.
Adam, vår kökschef, brinner verkligen för det hållbara och Sörmlands skafferi. Mathantverk på hög nivå, där Adam skapar delikatesser av det vi annars slänger. Morotsskalen blir till chips och ogräset i Slottsparken ger krydda till hjorten från Sörmlands skogar.
Därutöver plockar Adam blommor och kvistar, som han sen blomsterröker maten med. Vad sägs om lavendelrökt pilgrimsmussla eller gädda?
Greger, kommer senast från Barcelona där han arbetat i 17 år! Greger tillför smaker från det spanska köket, men också från Norrland, där han kommer från.
Fadi, har tagit sig hela vägen från Syrien till Mörkö. Med en brinnande passion för matlagning och gastronomi är han en riktigt klippa i köket!
Henrik vår Souschef brinner även han för det hållbara, det hemodlade och närproducerat.